Cum să suplimentezi colagenul din piele

Ce este colagenul și cum funcționează?

Colagenul este o proteină produsă în mod natural de corpul nostru. Liniile fine, ridurile și pielea flască fac parte din procesul natural de îmbătrânire, iar colagenul, sau lipsa acestuia, este adesea vinovat. Pierderea colagenului, odată cu înaintarea în vârstă, face ca pielea noastră să-și piardă fermitatea și nicăieri nu este mai evident acest lucru decât pe față. Nu puteți opri îmbătrânirea, dar aveți opțiuni care vă pot ajuta să reconstruiți colagenul de pe față, pentru o piele mai netedă, cu un aspect mai tânăr. 

Proceduri cosmetice pentru refacerea colagenului

1. Creme și seruri

Cremele și serurile pot părea cel mai simplu tratament cu colagen pentru față, dar nu vă așteptați la rezultate dramatice.

O bună cremă hidratantă are beneficii pentru piele și poate face ca liniile fine să fie mai puțin vizibile după ce o aplicați, dar, dacă nu conține un retinoid, nu va stimula producția de colagen. Retinolul, o formă de vitamina A, vă poate ajuta să creșteți producția de colagen, dar va produce doar o mică schimbare la nivelul pielii.

2. Microneedling

Microneedlingul este numită terapia de inducție a colagenului. Această procedură minim-invazivă se realizează cu ajutorul unui dispozitiv asemănător unui stilou care creează răni de mărimea unui vârf de ac în piele. Acest lucru încurajează organismul dumneavoastră să producă mai mult colagen pentru a repara pielea rănită.

Găurile făcute în piele sunt atât de mici încât nu ar trebui să fie vizibile după procedură. Se aplică în prealabil un anestezic local pentru a minimiza disconfortul.

3. Terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP)

Acesta este un tratament cosmetic anti-îmbătrânire în trei etape pentru față, care folosește sângele dumneavoastră pentru a stimula în mod natural creșterea de colagen:

O cantitate mică de sânge este extrasă dintr-o venă de pe braț.

Sângele este plasat într-un aparat care separă trombocitele.

Trombocitele sunt reinjectate în fața dumneavoastră.

4. Fillere faciale

Umpluturile dermice și faciale injectate în zone specifice ale pielii, cum ar fi în ridurile faciale, stimulează producerea de colagen.

Există diferite tipuri de materiale de umplutură, de la Botox și fillere cu acid hialuronic, până la cele fabricate din grăsime îndepărtată prin liposucție și apoi injectată înapoi în față. Rezultatele pot dura între șase și 18 luni, în funcție de tipul de filler.

5. Lasere de refacere a pielii

Laserele creează o arsură controlată prin încălzirea straturilor de piele care încurajează creșterea de noi celule producătoare de colagen.

Tratamentele cu laser resurfacing se împart în două categorii:

Non-ablativ, care nu îndepărtează straturi de piele, este mai puțin costisitor și necesită doar un agent de amorțire topic, dacă este cazul.

Tratamentele ablative pătrund mai adânc și îndepărtează unele straturi exterioare ale pielii și necesită, de obicei, utilizarea de injecții cu anestezic local sau sedare intravenoasă pentru a vă menține confortabil.

6. Peeling chimic

Peelingurile chimice utilizează soluții acide pentru a exfolia celulele pielii, ceea ce poate ajuta la stimularea colagenului.

Peelingurile chimice pot fi efectuate folosind soluții de diferite intensități pentru rezultate care variază de la superficiale la profunde.

Veți putea vedea rezultatele peelingului chimic după ce pielea se vindecă. Timpul de vindecare variază între una și 21 de zile.

Cum să reconstruiești colagenul în mod natural

Puteți ajuta la stimularea producției de colagen din organism în mod natural prin alimente și suplimente. Alimentele care vă ajută să creșteți colagenul din corpul dumneavoastră oferă, de asemenea, beneficii pentru sănătate care se pot traduce prin faptul că arătați și vă simțiți mai bine.

Proteine și vitamina C

Proteinele oferă aminoacizi care pot ajuta la producția de colagen. De asemenea, acestea ajută la construirea mușchilor. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol în producerea colagenului și, de asemenea, se întâmplă să ajute la stimularea sistemului imunitar, ceea ce este un câștig pentru ambele părți.

Iată câteva alimente pe care le puteți consuma și care vă pot ajuta să refaceți colagenul:

  • Pește și crustacee
  • Albuș de ou
  • Fructe citrice
  • Fasole
  • Suplimente de colagen

Suplimentele naturale sunt o altă opțiune pentru a ajuta la reconstruirea colagenului în mod natural și fără o procedură sau un tratament cosmetic.

Unele suplimente care pot ajuta la reconstruirea colagenului includ:

  • Ginseng
  • Acid hialuronic oral
  • Gel de aloe vera

Sursa articol: https://grupdpi.ro/metode-naturale-de-a-stimula-productia-de-colagen/