Ce trebuie sa cumpere nasa la botez?

Urmeaza sa fii nasa si nu stii ce e nevoie sa cumperi pentru cel mic? Vom incerca, in acest articol, sa trecem in retrospectiva toate obiectele de care e nevoie, pentru ca botezul sa decurga impecabil.

Articole pentru botez

Sunt destul de multe articole pentru botez pe care trebuie sa le cumpere nasa. O simpla cautare pe Google s-ar putea sa te sperie, insa iti vom simplifica lista astfel incat sa nu mai para atat de multe. Desigur, poti sa fii extravaganta si sa adaugi tu ce vrei listei acesteia, insa noi vom discuta doar despre strictul necesar.

Haine: un set de haine trebuie sa il cumpere mama, iar unul nasa. Acesta din urma este cel in care va fi imbracat copilul dupa incheierea botezului. Incearca sa ceri si parerea mamei, pentru ca hainele sa fie pe placul amandurora.

Lumanari: se aprind in biserica. Pot fi albe, simple, sau sculptate. Rezista destul de mult si se personalizeaza cu tul pentru baieti sau fetite. Limita e imaginatia si gustul fiecaruia. Orice obiect poate deveni un accesoriu al lumanarilor pentru botez.

Trusoul de botez: se ofera in dar bebelusului, in semn de dragoste. Exista multe optiuni dintre care sa alegi, de la unele foarte ieftine si pana la unele scumpe. Setul trebuie sa contina un prosop pentru bebe, unul pentru preot, panza de mir, sticluta de mir, sapun si fasa.

Cruciulite: acestea se prind in pieptul invitatilor care participa la botez si sunt legate cu panglica in aceeasi culoare ca cea a lumanarilor.

Cutia pentru prima suvita: in ea se depoziteaza prima suvita taiata de catre preot.

Bijuteria: se ofera in dar o bijuterie, pentru a servi drept amintire. Recomandam cercei pentru fetite si lantisoare pentru baietei.

Iata ca, simplificate, obiectele de botez nu sunt atat de multe. Poti sa ii mai daruiesti mamei diferite obiecte de imbracaminte sau accesorii, pentru a o ajuta cu cheltuielile cu cel mic.